Guvernul își va asuma legea bugetului în fața Parlamentului. Până atunci, însă, s-au aflat cine sunt fericiții câștigători ai unor sume mai mari față de ce au primit anul trecut de la Buget.

În primul rând, e vorba de Ministerul Apărării, care va avea cu 3,2 miliarde de lei mai mult, în condițiile în care are de făcut niște achiziții militare. Potrivit unor informații furnizate de Digi24,  o sumă mai mare va fi alocată și Ministerului Transporturilor – un plus de 500 de milioane de lei.

Cine primește mai puțini bani

Ministerul Dezvoltării pierde o sumă semnificativă în bugetul din 2020, comparativ cu bugetul de anul acesta. Astfel, programul PNLD este în impas. Nici la Ministerul Agriculturii sau la Sănătate situația nu este mai roz. Ministerul Dezvoltării pierde 4,18 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii 2,9 miliarde de lei, iar cel al Sănătății 3,3 miliarde de lei.

Veniturile totale la buget sunt stabilite la 358,9 miliarde de lei și cheltuielile sunt estimate la 399,2 miliarde de lei.

Cheltuielile de personal vor fi de 109,7 miliarde de lei. Cresc cu 7,5% față de acest an și vor însemna cam 27,5% din bugetul general consolidat.

Asistența socială, inclusiv pensiile, crește mai tare, la 131 de miliarde de lei. Reprezinta o treime din tot bugetul.