Întrebat dacă s-ar aşeza la masă cu USR şi PLUS în vederea încheirii unei alianţe, Orban a spus că „probabil va fi o alianţă de guvernare”, însă orice partid trebuie să îşi clarifice oferta electorală.

„Probabil va fi o alianţă de guvernare, normal, dar eu cred că fiecare formaţiune politică trebuie să îşi clarifice oferta. În ceea ce priveşte PNL noi suntem un partid care are o viziune clară, considerăm că trebuie să stimulăm investiţiile, că trebuie să generăm o dinamică economică, să asigurăm servicii de educaţie pe nişte baze solide, să facem autostrăzi să nu mai păpăm bani publici, ci să folosim fondurile pe investiţii în infrastructură”, a afirmat Ludovic Orban, marţi la TVR 1.

Întrebat dacă după alegerile europarlamentare ar fi o idee bună să se cristalizeze unele orgolii şi dacă este dispus să discute cu Dacian Cioloş, preşedintele liberal a răspuns: „Eu sunt dispus să vorbesc cu oricine, numai că trebuie să avem şi ce să discutăm”.

Chestionat ce şanse dă alianţei USR-PLUS, Ludovic Orban a replicat: „E problema lor de capacitate de a putea genera o ofertă care să atragă electoratul. Cu cât alte partide care nu sunt cu PSD vor putea motiva electoratul, cu atât şansele de a bate PSD sunt mai mari. Cu siguranţă că dacă am avea posibilitatea să punem punct acestei guvernări novice, o vom face. Sigur că am prefera ca un început nou să fie o revenire la popor”.

Comitetului Politic al USR a votat, sâmbătă, decizia unei liste comune la alegerile europarlamentare, iar alianţa se numeşte „Alianţa 2020 USR-PLUS”.

Sursa: Mediafax