Premierul de la Chișinău, Ion Chicu, i-a adresat omologului său de la București, Ludovic Orban, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale a României, marcată pe 1 decembrie.

Pe lângă felicitările cordiale şi urări de sănătate, pace şi prosperitate, Chicu și-a exprimat recunoștința pentru proiectele strategice implementate cu sprijinul financiar din partea Guvernului de la Bucureşti: „Crearea recentă a Departamentului privind relaţia cu Republica Moldova confirmă elocvent că ţara mea continuă să rămână o prioritate de prim rang pentru autorităţile României”.

Prim-ministrul moldovean Ion Chicu i-a adresat premierului Orban o invitație de efectua o vizită la Chişinău, „într-o perioadă convenabilă pentru agenda Dumneavoastră”.

Și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat felicitări cu ocazia Zilei Naționale a României și l-a invitat pe șeful statului român, Klaus Iohannis, la Chișinău.

„România a fost şi rămâne partenerul nostru strategic. La baza acestei relații este nu doar trecutul istoric, ci și legăturile culturale și interpersonale strânse, proiectele bilaterale consolidate pe care le implementăm cu succes în diverse sectoare. Am exprimat gratitudine pentru asistența financiară din partea României, oferită în baza acordurilor bilaterale nerambursabile. Am remarcat rezultatele obținute și pe dimensiunea economică, România fiind partenerul comercial numărul unu al R. Moldova și principala piaţă de desfacere a vinurilor moldoveneşti.

Am adresat felicitări în mod repetat domnului Klaus Iohannis cu prilejul victoriei obținute în alegeri, reiterînd invitația de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Pe final, am reiterat că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială și am anunțat că un contingent al Armatei Naţionale va participa duminică, 1 decembrie curent, la Parada militară de la Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României”, a scris Dodon pe Facebook, după ce a participat la recepția oferită de Ambasada României la Chișinău în ajun de 1 decembrie.