Printre înscriși se numără Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu. 

"A început înscrierea pe liste. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aştept cu interes candidaturi", a spus Orban, la Realitatea TV. 

Întrebat dacă există până acum candidaturi clare, Ludovic Orban i-a enumerat pe primarul Albei Iulia, Mircea Hava, pe Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, subliniind că decizia este a Biroului Naţional al partidului în baza unui set de criterii stabilite. 

Orban a afirmat că mulţi colegi i-au cerut să candideze. "Eu sunt desemnat candidat oficial al partidului la funcţia de prim-ministru şi mă pregătesc cu seriozitate şi meticulozitate", a adăugat acesta. 

Întrebat dacă Crin Antonescu şi Vasile Blaga ar putea fi candidaţi la europarlamentare, Orban a răspuns că aceştia vor fi candidaţi în măsura în care doresc. "Voi afla dacă vor dori să candideze până la 1 octombrie", a spus Orban. El a subliniat că o candidatură la europarlamentare a lui Vasile Blaga ar fi una "puternică", pe care o priveşte cu "ochi buni". 

Întrebat dacă primele trei nume pe lista europarlamentare vor fi Ludovic Orban, Crin Antonescu şi Vasile Blaga, liderul PNL a spus: "Nu ar fi rău, dar nu pot să dau răspunsul la această întrebare".


Te-ar putea interesa și: