Având în vedere ultimele probleme privind vizele de flotant, premierul Ludovic Orban a declarat că după alegerile parlamentare, legea va fi modificată, astfel încât cu 6 luni înainte de alegeri să nu se mai permită acordarea vizelor de flotant.

„După alegerile parlamentare vom modifica legea şi vom introduce prevederea pe care noi am vrut să o introducem când ne-am angajat răspunderea ca şi guvern, care, din păcate, nu a fost adoptată pentru că atunci a trecut moţiunea de cenzură şi anume aceea ca să nu se mai permită cu 6 luni înainte de alegeri să se facă vize de flotant”, a spus Orban.

Totodată, premierul a mai precizat că acordarea vizelor de flotant până în ziua votului nu este altceva decât un ”proces de turism electoral” cu care el nu este de acord și care trebuie să înceteze imediat.

”E evident că acest proces de acordare a vizelor de flotant până în ziua votului este un proces de turism electoral. Este clar, nu am niciun dubiu, nu sunt de acord şi acest lucru trebuie să înceteze, cu 6 luni înainte de alegeri nu mai trebuie permisă acordare vizelor de flotant”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la plecarea de la Şcoala generală nr. 1 din Dobroeşti, judeţul Ilfov, unde a votat la alegerile locale.

Răspunsul premierului survine după ce acesta a fost întrebat cum vede faptul că şi în localitatea unde a votat sunt zeci de persoane care au primit vize de flotant.

Orban a mers la vot

Premierul Ludovic Orban s-a prezentat la vot încă de la primele ore ale dimineții. Acesta a precizat că a votat la alegerile locale pentru oameni care îi garantează că pot să îmbunătăţească viaţa oamenilor în comunităţile locale.

„Cunoaşteţi foarte bine întreg conceptul nostru de campanie, a fost un concept foarte clar, dezvoltarea comunităţilor locale prin investiţii, prin crearea locurilor de muncă, prin dezvoltarea infrastructurii, prin creşterea calităţii serviciilor şi, până la urmă, creşterea nivelului de civilizaţie, pentru asta am votat.

Pentru oamenii care îmi garantează că pot să îmbunătăţească viaţa oamenilor în comunităţile locale, pentru candidaţi care au proiecte de dezvoltare serioase ale comunităţii locale”, a declarat Ludovic Orban. 

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin