O ședință are loc la Palatul Victoria, chiar în ziua în care România a înregistrat un record alarmant de infectări cu SARS-CoV-2.

Se pare că la ședința de la Palatul Victoria sunt prezenți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și șeful DSU, Raed Arafat.

În ceea ce privește motivele acestei adunări, se pare că ședința de urgență a fost convocată de către premierul Ludovic Orban, iar tema de discuție este evoluția pandemiei de COVID-19.

Vicepremierul Raluca Turcan a venit și ea cu o serie de precizări importante. Ea a afirmat că premierul Ludovic Orban a convocat, miercuri seara, la întoarcerea din vizita efectuată în Statul Israel şi Palestina, o şedinţă operativă cu privire la situaţia epidemiei de coronavirus cu factori de răspundere din Ministerul Sănătăţii, MAI, MApN şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru o analiză a măsurilor care se prefigurează, în special, în localităţile cu rata de infectare de peste 3 la mie.

Noi măsuri în localități

„Da, aşa este, premierul s-a întors dintr-o vizită oficială în Israel şi acum este la Palatul Victoria, cel mai probabil cu colegii mei, astfel încât să discute măsurile care se prefigurează în special la nivelul localităţilor în care numărul de infectări la mia de locuitori este peste 3”, a declarat Raluca Turcan, miercuri seară, la B1 Tv.

Declarațiile vicepremierului survin după ce a fost rugată să confirme informaţia potrivit căreia prim-ministrul a convocat o şedinţă operativă la Guvern cu privire la situaţia epidemiei cu responsabili din Ministerul Sănătăţii, MAI şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Situația din România se agravează pe zi ce trece. țara noastră a înregistrat în ultimele 24 de ore 8.615 infectări cu noul coronavirus, iar în Capitală au fost raportate peste 1.5000 de infectări în doar o zi.

Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează că vom ajunge la medicina de dezastre, în care vor alege cine moare și cine trăiește, deși nu au fost epuizate măsurile care ar fi putut fi luate înainte de a se atinge acel punct critic.