Locuitorii Oneștiului sunt invitați în weekendului 17 – 18 iulie 2021 la un eveniment inedit, dedicat sportului pentru copii și activităților de mișcare în aer liber pentru întreaga familie. 

Nadia Sports Experience este un festival dedicat în special copiilor, dar și părinților și bunicilor, iubitor de sport și mișcare în aer liber. Mă bucur că anul acesta reușim să organizăm evenimentul Pașaport pentru Sport în Onești, chiar când se împlinesc 45 de ani de la Olimpiada de la Montreal”, a declarat Nadia Comăneci, președinte al Fundației Nadia Comăneci

”Nadia Sports Experience – Pașaport pentru Sport în Onești” se adresează copiilor de 7-11 ani (clase primare) și se desfășoară în zilele de sâmbătă și duminică, 17 – 18 iulie 2021, între orele 10.30 – 14.00, în Parcul Central din Onești.

Prima zi a evenimentului ”Nadia Sports Experience – Pașaport pentru Sport în Onești” este rezervată activităților sportive pentru copii – 12 discipline sportive, printre care gimnastică artistică, gimnastică aerobică, atletism, handbal, volei, baschet, judo, tenis de masă etc. În timp ce a doua zi este dedicată activităților distractive de mișcare pentru întreaga familie. 

Copiii participanți vor primi un ”Pașaport pentru sport” și pentru fiecare disciplină sportivă testată vor primi o ștampilă în acest pașaport, iar la acumularea a cel puțin șapte ștampile în ”Pașaportul pentru sport”, copiii sunt răsplătiți cu premii surpriză. 

”Regret nespus că nu pot fi prezentă la eveniment, dar situația pandemică mă împiedică să mă bucur alături de voi de aceste două zile de sport și mișcare. Vă încurajez însă să veniți în număr cât mai mare. Va fi o experiență unică, șansa de a testa nu doar un sport, ci chiar douăsprăzece discipline sportive, să descoperiți ce vă place și poate chiar viitoare voastră carieră”, a mai spus Nadia Comăneci

Primele două ediții ale evenimentului ”Pașaport pentru sport”, 2018 și 2019, au avut loc în București, și au adunat peste 2000 de copii la fiecare eveniment. În 2020, proiectul a fost suspendat din cauza contextului epidemiologic. 

Primăria Municipiului Onești a sprijinit din prima clipă inițiativa, Clubul Sportiv Municipal Onești și Fundația Nadia Comăneci beneficind de tot sprijinul necesar organizării evenimentului Nadia Sports Experiance – Pașaport pentru Sport 2021 în Onești. Primarul Municipiului, Laurențiu Neghină, împreună cu Elena Pascu Apăvăloaie sunt doi oneșteni care s-au implicat activ în implementarea proiectului.