Terenul, pe care în prezent este construită o parcare supraetajată, are o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, se arată într-un comunicat al Guvernului din Hong Kong

Vincent Cheung, directorul pentru regiunea Asia de la firma Colliers International, a precizat că terenul este evaluat undeva între 15,8 şi 17 miliarde de dolari hong Kong (2,2 miliarde dolari USA), fiind vorba de prima suprafaţă de teren disponibilă pentru dezvoltatori în zona centrală a Hong Kong-ului începând din 1996.

Vânzarea terenului este programată a avea loc în primul trimestru al anului următor şi vine după o serie de tranzacţii record pe piaţa de birouri din Hong Kong, graţie cererii din partea companiilor chineze. În luna iulie a acestui an, compania Wheelock & Co. a vândut clădirea de birouri HarbourGate East Tower firmei chineze Cheung Kei Group pentru suma de 4,5 miliarde dolari Hong Kong.

Vânzarea terenului ar putea atrage atenţia investitorilor, dată fiind lipsa de spaţii vacante de birouri în zonă, susţine analistul Bloomberg Intelligence, Patrick Wong. Potrivit acestuia, preţul ridicat ar putea stimula investiţiile în spaţiile de birouri din zona centrală a Hong Kongului, iar preţurile de vânzare ale actualelor birouri din zonă ar putea continua să crească.

Pe piaţa rezidenţială, guvernul din Hong Kong şi-a propus să furnizeze 19.460 unităţi private în anul fiscal care se va încheia în luna martie 2017, cu 8% peste ţinta preconizată. Este vorba despre cea mai mare ofertă de locuinţe de după 2010, a subliniat Paul Chan, secretarul pentru Dezvoltare în Guvernul din Hong Kong.

Preţurile de vânzare la proprietăţile rezidenţiale din Hong Kong au atins valori record, iar volumul vânzărilor a crescut după ce Guvernul a majorat taxa de timbru în luna noiembrie, contrazicând prognozele anterioare potrivit cărora această măsură va duce la reducerea tranzacţiilor cu până la 70%.

SURSA: Agerpres