În această situație se află și Londra, unde evenimentul de serbare a Revelionului din Trafalgar Square nu va avea loc din cauza creșterii cazurilor cu varianta Omicron a Covid în capitala Marii Britanii, transmite Daily Mail.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că evenimentul, care urma să fie deschis pentru aproximativ 6.500 de persoane, a trebuit să fie anulat deoarece „trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului”. El a declarat un incident major la Londra sâmbătă, pe fondul a 65.525 de noi cazuri confirmate în ultimele șapte zile și a impactului creșterii asupra serviciilor din prima linie.

De asemenea, în ultima săptămână a fost înregistrată și o creștere cu 29% a internărilor la spitale din Londra.

Petrecăreții, care ar fi vrut să participe la trecerea dintre ani din centrul Londrei, sunt acum rugați să se mulțumească cu o emisiune la televizor în direct.

„Cu infecțiile cu Covid-19 la niveluri record în orașul nostru și în Regatul Unit, sunt hotărât să lucrez îndeaproape cu partenerii implicați pentru a face tot ce putem pentru a încetini răspândirea noii variante și pentru a ne asigura că serviciile medicale nu sunt copleșite în această iarnă”, a punctat primarul Londrei.

Londra nu este un caz singular

În acest caz, Londra este cel mai recent oraș important de pe glob care a anulat sau a redus sărbătorile de Anul Nou ca măsură împotriva tulpinii Omicron care se răspândește în întreaga lume.

Orașul Rio din Brazilia și-a anulat, de asemenea, celebrele sărbători de Revelion.

La fel, tradiționalul foc de artificii de la Paris, Franța, a fost anulat, deoarece Europa se pregătește pentru măsuri mai stricte pentru a controla răspândirea noii tulpini, iar politicienii germani au interzis vânzarea de artificii în noaptea de Revelion, spunând că nu vor să riște creșterea numărului de cazuri ce ar împovăra spitalele cu bolnavi.

Sărbătorile din Times Square sunt momentan incerte, deoarece varianta sa răspândit și la New York, iar oficialii orașului lucrează pentru a crește capacitatea de testare pe fondul cererii crescute.