'Una din cele mai importante companii franceze – Orange – este interesată să achiziţioneze acţiuni la un operator de telefonie mobilă din Iran şi şi-a exprimat disponibilitatea de a extinde cooperarea în domeniul cardurilor SIM şi al producţiei de carduri inteligente', a afirmat Vaezi după o întâlnire cu delegaţia franceză condusă de ministrul francez pentru Comerţul Exterior, Matthias Fekl. 

'Negocierile cu delegaţia franceză s-au concentrat pe problema satelitului naţional, producţia IT şi echipamente de comunicaţii, calitatea reţelei şi operatorii de telecomunicaţii', a precizat ministrul iranian al Comunicaţiilor. 

Iranul şi ţările din Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au ajuns în noiembrie 2013 la un acord interimar şi intenţionează să ajungă la un acord definitiv care să garanteze caracterul paşnic al programului nuclear iranian, în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale care sufocă economia Republicii Islamice. 

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, cu 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial. 

În România, Orange avea 10.364.683 de clienţi la 31 martie 2015.

AGERPRES