Operatorul de telefonie fixă NetMaster Communications a făcut o plângere în 2006 la Consiliul Concurenţei acuzând Orange, Vodafone şi Romtelecom de practici anticoncurenţiale în ceea ce priveşte obligaţiile de interconectare.
Compania Netmaster a dispărut între timp fiind cumpărată de New Com Telecomunicaţii,  aceasta din urmă fiind achiziţionată de RCS&RDS şi Romtelecom.
Orange a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 1,04 miliarde euro, iar Vodafone 929,4 milioane euro, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.
Vodafone şi Orange vor contesta decizia în instanţă

"Decizia anuntaţă astăzi de către Consiliul Concurentei se referă la o investigaţie demarată în anul 2006 cu privire la o posibilă încălcare a Legii concurenţei de către Orange România, Vodafone România şi Romtelecom. Investigaţia priveşte termenii şi condiţiile agreate între operatorii telecom pentru terminarea apelurilor internaţionale în România. Dorim să subliniem ca obiectul investigaţiei nu se referă la relaţia dintre Orange România şi clienţii de telefonie mobilă din România", au declarat oficialii companiei Orange.
 
"Suntem profund surprinşi de această decizie, pe care o considerăm neîntemeiată având în vedere că această se bazează pe o interpretare eronată a faptelor din dosarul cauzei. Astfel, sancţiunea aplicată este nejustificată şi Orange România va contesta aceasta decizie în instanţă. Orange România şi-a desfăşurat dintotdeauna activitatea pe piaţă în deplină conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu regulile de concurenţă. Orange România se abţine de la orice comentarii suplimentare până la momentul comunicării motivării deciziei", au adăugat oficialii Orange.
Vodafone: "Suntem surprinşi şi dezamăgiţi"
 "Suntem surprinşi şi dezamăgiţi de decizia anunţată astăzi de Consiliul Concurenţei în investigaţia privind abuzul de poziţie dominantă faţă de operatorul Netmaster Communications. Vodafone România consideră că nu a întreprins nicio acţiune care să împiedice accesul Netmaster Communications la reţeaua sa, în vederea derulării traficului de apeluri internaţionale, punct de vedere exprimat şi pe parcursul investigaţiei. Vodafone România va contestă decizia Consiliului Concurenţei în justiţie", au declarat oficialii Vodafone România.
"În perioada supusă investigaţiei, Netmaster Communications a derulat trafic internaţional de voce printr-un acord de interconectare încheiat anterior cu Vodafone România. Absenţa unui contract specific pentru traficul internaţional de voce se datorează refuzului Netmaster de a accepta aceleaşi condiţii contractuale oferite şi celorlalţi operatori, Netmaster solicitând la momentul respectiv un tratament preferenţial, " au încheiat oficialii companiei.