După finalizarea acestei tranzacţii, care ar urma să se încheie până la finele primului trimestru, Orange va deţine 99% din capitalul ECMS, faţă de 94% în prezent, a precizat compania, într-un comunicat de presă.

'Tranzacţia se va încheia prin exercitarea de către Orange a opţiunii, call prevăzută în acordul acţionarilor semnat de cele două părţi în luna aprilie 2012', se arată în comunicat.

Participaţiile directe şi indirecte deţinute de Orascom Telecom Media and Technology la ECMS vor fi transferate către Orange pentru un preţ total de 209,6 milioane de euro. Este vorba de pachetul de 5% din acţiunile ECMS şi 28,75% din drepturile de vot deţinute de OTMT, companie controlată de miliardarul egiptean Naguib Sawiris.

'Prin această investiţie, Orange îşi reafirmă angajamentul faţă de piaţa egipteană care constituie unul dintre cele mai importante active din regiune şi cea mai mare piaţă a sa în termeni de clienţi', se arată în comunicatul Orange.

Mobinil avea 33 de milioane de clienţi la finele celui de al treilea trimestru din 2014 şi o valoare de piaţă de aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

Pe piaţa locală, Orange România a înregistrat în 2014 venituri de 909 milioane de euro şi, la finele anului trecut, avea 10,531 milioane de clienţi, cu o creştere de 95.000 de abonaţi, comparativ cu perioada similară a anului trecut.AGERPRES