Ei bine, gigantul de telefonie a lămurit ieri seară zvonurile și a declarat că niciun proces care a fost menționat până acum în media nu a fost demarat.

„Niciun proces de acest tip nu a fost demarat”, a spus joi seara un purtător de cuvânt de la Orange.

„Orange ar fi mandatat banca americană JPMorgan să se ocupă de o posibilă vânzare „monumentală” a unei părţi din infrastructura de reţea a Orange. Publicaţia adaugă că un proces de revizuire a infrastructurilor ar fi fost demarată în urmă cu câteva luni, operatorul francez intenţionând să cedeze o participaţie minoritară la turnurile sale de telefonie mobilă. Într-o a doua etapă, o operaţiune similară ar putea fi demarată pentru reţeaua de fibră a Orange, estimând că numai reţeaua de fibră optică şi turnurile Orange din Franţa ar avea o valoare cuprinsă între opt şi zece miliarde euro”, potrivit publicaţiei de specialitate TMT Finance.

„Apetitul actual al fondurilor de infrastructură este o dovadă a valorii intrinseci a reţelelor de telecomunicaţii. Sunt convins că miile noastre de turnuri de telefonie mobilă şi milioanele de kilometri de fibră optică sunt cea mai bună asigurare de viaţă a noastră în lumea digitală de mâine”, a explicat Stéphane Richard.