Orange a lansat propriul magazin de aplicaţii, App Shop, la sfârşitul anului trecut şi în prezent este disponibil în Franţa, Marea Britanie şi Spania. Programat pentru lansare în primăvara anului viitor, Orange App Shop va fi disponibil în ţara noastră de luna viitoare.
“România este o ţară foarte importantă pentru noi, vorbim de zece milioane de clienţi. Din acest motiv şi pentru că aici există o comunitate mare de dezvoltatori de aplicaţii am accelerat lansarea Orange App Shop în România, a declarat pentru Capital, Yves Tyrode, Executive VP, Orange Technocentre France Telecom.
Magazinul online Orange are mai mult de  10.000 de aplicații
“Baza noastră de date este disponibilă în toate ţările unde suntem prezenţi, însă noi avem o abordare destul de diferită faţă de Apple şi Google. Am luat decizia de a nu avea un magazin global precum Apple App Store şi Android Market Place. Considerăm că utilizatorii din regiuni diferite doresc aplicaţii diferite. Clienţii din România îşi doresc altfel de aplicaţii decât cei din Franţa. De asemenea, preferăm să avem mai puţine aplicaţii, dar care să fie utile clienţilor, decât să avem foarte multe care să nu fie utilizate de nimeni”, a spus Tyrode.
Numărul aplicaţiilor disponibile în magazinul virtual Orange de la noi nu a fost dezvăluit de Tyrode, însă a confirmat că vor exista şi aplicaţii gratuite.
Aplicaţiile vor fi disponibile pe majoritatea sistemelor de operare precum Android, Java, Symbian, însă Tyrode a recunoscut că majoritatea aplicaţiilor se adresează platformei Android.

În ceea ce priveşte planul de sharing al veniturilor este 70%-30% în favoarea dezvoltatorului, acesta fiind standard.
iPad ar putea lua locul notebook-urilor în viitor
Întrebat ce părere are despre piaţa tablet-PC-urilor, Yves Tyrode a declarat că aceste produse reprezintă o oportunitate extraordinară pentru toată lumea.
“Este foarte posibil ca la un  moment dat piaţa tablet PC-urilor să o depăşească pe cea a notebook-urilor, însă la fel de proababil este să apară un nou dispozitiv, un mix între un tablet PC şi un notebook”, a afirmat Tyrode.
Orange şi Samsung vor lansa, în această seară, în România, tablet PC-ul Samsung Galaxy Tab, prezentat pentru prima dată luna trecută la târgul de electronice IFA 2010.
Yves Tyrode are o experienţă de peste 10 ani în domeniul telecomunicaţiilor. De-a lungul timpului a făcut parte din diferite departamente din Orange France Telecom, fiind implicat în mai multe proiecte precum: Office +, Business Everywhere, Business Spirit. În prezent lucrează la Tehnocentre în cadrul Innovation Marketing Division şi este responsabil cu dezvoltarea şi implementarea produselor şi serviciilor inovatoare în tările în care compania este prezentă.