Şi alţi operatori şi-au anunţat ieşirea de pe piaţa din Kenya, unde Safaricom, deţinut parţial de Vodafone, este cel mai mare operator de telefonie mobilă. În Kenya există 36 milioane de utilizatori de telefonie mobilă.

'Orange vrea să iasă din Kenya astfel încât vinde participaţia de 70%. Ei se află în stadiul final al negocierilor', a afirmat ministrul kenyan de Finanţe, care gestionează participaţia de 30% a Guvernului în Orange Kenya.

Fără a preciza numele companiei care ar putea achiziţiona participaţia, Rotich a declarat că se aşteaptă la finalizarea tranzacţiei 'foarte curând', chiar până la sfârşitul anului.

În 2007, Orange a plătit 390 milioane de dolari pentru participaţia sa, sperând să beneficieze de ritmul rapid de creştere al pieţei de telecomunicaţii din Kenya.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, cu 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial.

În România, Orange avea 10.364.683 de clienţi la 31 martie 2015.AGERPRES