Orange a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit şi va primi cel mai probabil această aprobare săptămâna viitoare. Cei de la Hotnews au aflat că televiziunea prin satelit de la Orange se va numi Orange TV, iar francezi vor retransmite peste 100 de programe. Cei de la Orange, care are 10.214.262 de clienţi, apreciză că vor avea cel puţin 50.000 de telespectatori care se vor abona la DTH, conform surselor Hotnews.

Capital a scris, recent, că Orange România a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un număr de 13 programe TV, între care televiziunile operate de Pro TV S.A. şi Trinitas TV. Se pare că grila Orange TV va fi una bogată şi inedită în programe HD, cum ar fi MTV Live HD, Dorcel XXX HD, Pro TV HD, Sport.ro HD, Acasa TV HD, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, TVR HD, History HD, Mezzo live HD, Animal Planet HD, Discovery Science HD (incepand cu 2 iulie). De asemenea, în grilă va fi şi un program 3D HD pentru adulţi, Hustler HD3D.

Orange România intenţionează să retransmită aceste televiziuni din localitatea Issy Les Moulineaux, Franţa. Dacă CNA va elibera avizul solicitat, Orange România SA poate să se lanseze efectiv pe piaţa de retransmisie de televiziune prin satelit, dominată în prezent de companiile RCS&RDS, Romtelecom şi UPC România.

Orange România caută în prezent companii care oferă servicii de instalare echipamente de tip DTH, compania urmând să lanseze anul acesta servicii de televiziune prin satelit.
La data de 30 iunie 2012 existau 449 de furnizori TV operaţionali, dintre care 445 de furnizori de servicii TV prin cablu, 3 furnizori de servicii TV prin satelit (DTH) şi 4 furnizori de servicii TV prin internet (IPTV). În prima jumătate a anului trecut, veniturile obţinute de furnizorii de servicii TV au depăşit 796 de milioane de lei, în creştere anuală cu 8,2%. In 2011, veniturile furnizorilor de servicii TV au depăşit 1,56 miliarde lei.

SURSA FOTO: HDSatelit