El a spus că Orange utilizează în prezent Livebox pentru a îndeplini două funcții: conectivitate – distribuție și stocare a conținutului TV și media. El a spus că Orange intenționează ca în viitor să utilizeze dispozitivul doar pentru a asigura conectivitatea cu alte funcții din rețea. Orange își va dubla capacitatea de transfer de date, pentru a face față schimbării. 

„Următorul receptor de la Orange va fi de fapt un alt pachet”, a mai precizat Stéphane Richard, adăugând că serviciile de televiziune vor fi livrate prin tehnologia Cloud. Orange va începe procesul de virtualizare a receptoarelor de anul viitor.  Compania a spus că virtualizarea va elimina constrângerile materiale, permițând partajarea datelor, a resurselor tehnice și a serviciilor de la un dispozitiv Livebox la altul printr-o conexiune securizată de Orange. În Franța, de anul viitor, Orange intenționează sa mute funcționalitatea DVR în Cloud, urmând unui proiect pilot din România și unei lansări în Polonia în cursul acestui an. 

Orange a lansat cea mai recentă versiune a dispozitivului său Livebox în luna mai a anului trecut. Acest receptor este compatibil cu tehnologia Ultra HD și include un hard disk de 1 TB. În plus față de virtualizarea Livebox, Orange a anunțat un nou asistent de voce, Djingo, care poate fi folosit pentru redarea de programe sau pentru pornirea sau controlul altor dispozitive din casă.

Sursă: hdsatelit.blogspot.ro