Consumul de internet pe mobil a continuat evoluția în 2013 și a înregistrat creșteri importante de la un trimestru la altul. Astfel, traficul de internet pe mobil a crescut cu 47% în trimestrul al patrulea din 2013 față de perioada similară a anului trecut și cu 51% în 2013 față de 2012. Această creștere a fost susținută de investițiile continue în dezvoltarea rețelei, făcute cu scopul de a oferi cele mai bune servicii de voce și date. În 2013 Orange a încheiat programul de modernizare a rețelei din mediul rural, l-a demarat pe cel din mediul urban și a extins acoperirea 4G la nivelul întregii capitale. De asemenea, compania s-a pregătit pentru extinderea reţelei 4G începând cu 6 aprilie 2014, când vor putea fi folosite noile frecvențe achiziționate în 2012.
 
Vânzările de smartphone-uri s-au dublat în 2013 față de 2012, iar în luna decembrie 2013 mai mult de jumătate din totalul telefoanelor vândute au fost smartphone-uri. Aceste performanțe se reflectă direct în numărul de descărcări și actualizări ale aplicațiilor Orange, care a crescut cu 300% în 2013 față de 2012.  Un alt factor care a influențat această creștere îl reprezintă includerea unora dintre aplicații în abonamente. Cele mai utilizate aplicații proprii sunt Contul meu, Orange Cloud, Orange TV Go și Fotbal Info.

În același timp, o mare parte dintre clienți vizitează portalul Orange pe mobil, cel mai accesat site pentru telefonul mobil din România din punctul de vedere al numărului de vizite, conform sati.ro.  

 „2013 a fost anul în care Orange a realizat cele mai mari investiții de la începutul crizei economice. Astfel, valoarea investițiilor noastre în România a crescut în 2013 cu mai mult de 30% față de anul 2009. În continuare ne așteptăm ca 2014 să fie încă un an dinamic și suntem încrezători că strategia noastră, bazată pe cea mai bună experiență oferită clienților, dezvoltarea serviciilor 4G și TV, va da rezultate și vom fi în continuare prima alegere a românilor” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Orange extinde reţeaua 4G din aprilie

 Reţeaua 4G operată de Orange în România va fi extinsă începând cu data de 6 aprilie.

“În 2013, Orange a încheiat programul de modernizare a reţelei din mediul rural, l-a demarat pe cel din mediul urban şi a extins acoperirea 4G la nivelul întregii capitale. De asemenea, compania s-a pregătit pentru extinderea reţelei 4G începând cu 6 aprilie 2014, când vor putea fi folosite noile frecvenţe achiziţionate în 2012', a menţionat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

În prezent, Orange are acoperire 4G în Bucureşti şi zona metropolitană din nordul oraşului, precum şi în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, unde oferă servicii de internet la viteze de până la 75 Mbps pentru download şi 37,5 Mbps pentru upload.

Începând din toamna anului trecut, toţi clienţii Orange, abonaţi sau utilizatori de cartele Orange PrePay, au acces la serviciile de internet la viteze 4G, atât prin planuri tarifare compatibile, cât şi prin opţiuni dedicate. Astfel, clienţii Orange PrePay sunt primii utilizatori de cartele preplătite din România care pot naviga pe internet la viteze 4G.

La 31 decembrie 2013, Orange avea 10.436.000 de clienţi și își consolidează astfel poziția de lider al pieței de telecomunicații din România.