Dacă în ultima vreme v-ați simțit desconsiderat, epuizat sau pur și simplu ați devenit tot mai nemulțumit de locul de muncă, înseamnă că a venit momentul să vă reorientați și să schimbați job-ul, potrivit FinanceBuzz.

Iată care sunt principalele semne că vă aflați într-un loc de muncă fără perspective și cum puteți să evitați stresul financiar.

1. Vă zbateți în aceeași rutină

Când fiecare zi la locul de muncă este la fel și simțiți că vă sufocă rutina, iar lucrurile nu par a se schimba, acesta este un indicator al faptului că ați ajuns într-o fundătură.

Dacă ceea ce faceți nu corespunde țintelor pe plan profesional, este timpul să căutați alt loc de muncă. Acest lucru este valabil mai ales dacă simțiți că nu există multe oportunități de avansare în cadrul companiei.

2. Nu vi se oferă oportunități

Experții în carieră menționează lipsa de oportunități ca un indicator-cheie al faptului că aveți un job fără perspective. Dacă nu vi se oferă șansa de a lucra la proiecte importante, iar potențialul vă este neexploatat, merită să discutați cu superiorii.

3. Sunteți supracalificat, dar nu ați avansat nici un milimetru

Dacă ați început un job mai puțin ofertant, deși sunteți supracalificat, și nu ați observat că vi se oferă noi șanse, experții susțin că, în mod sigur, și acesta este un semn clar al un loc de muncă fără nicio perspectivă.

Reorientați-vă spre ceva care să corespundă calificării voastre!

4. Nu ați beneficiat de nicio mărire de salariu

Dacă nu ați beneficiat de o creștere de salariu de mult timp sau dacă mărirea a acoperit doar creșterea costului vieții, acest lucru poate indica că șansele de a avansa în companie sunt minime.

Este rezonabil să vă așteptați la măriri salariale, dacă știți că munca pe care o faceți înseamnă efort și disciplină.

5. Contribuția voastră este ignorată

Cât de mult este luată în considerare contribuția voastră la locul de muncă depinde și de experiența pe care o aveți. Dacă aveți deja câțiva ani de experiență, opinia voastră despre cum se fac lucrurile ar trebui să atârne mai greu în balanță.

Dacă simțiți că sunteți lăsat în afara discuțiilor importante, experții recomandă să solicitați participarea la ședințe sau să trimiteți sugestii conducerii, atunci când este cazul.

6. Compania nu-și promovează angajații

Atunci când compania la care lucrați caută angajați din exterior pentru a ocupa roluri de conducere, în loc să promoveze oameni care lucrează deja acolo, poate fi un semn că nu aveți de ce să mai stați.

Când apare oportunitatea unei avansări, vorbiți cu un superior despre calificările pe care le aveți. Dacă sunteți ignorat, ar putea fi timpul să încercați și alte companii care oferă mai multe oportunități de a avansa.

7. Atribuțiile au rămas aceleași

Dacă fișa postului, salariul și sarcinile zilnice par să fie în impas sau s-au schimbat foarte puțin timp, experții sugerează că sunteți într-o fundătură. Mulți angajați apreciază faptul că se simt confortabil la locul de muncă, dar îndeplinirea, zilnic, a acelorași sarcini, poate deveni plictisitoare.

Dacă ați observat foarte puține schimbări în ceea ce aveți de făcut, este timpul să căutați un rol mai potrivit, în altă parte.

8. Nu există feedback pozitiv

Dacă sunteți la un loc de muncă de ani buni și rareori auziți feedback pozitiv din partea conducerii, acest lucru poate indica faptul că nu sunteți apreciat pentru munca pe care o faceți.

Experții în carieră sugerează să faceți un bilanț al volumului de muncă și să discutați cu conducerea despre asta.