Sorin Oprescu a declarat că este esenţială pentru dezvoltarea Bucureştiului, dar şi a întregii zone, racordarea Capitalei la Dunare prin canalul Bucureşti-Dunare.
"Acest canal permite legatura directă a Bucureştiului cu alte capitale şi mari centre europene, dar şi interconexiuni cu alte judeţe sau zone ale României, creându-se bazele unei adevărate reţele europene de căi navigabile. Cred cu tărie că acest canal reprezintă un pilon principal de dezvoltare pentru oraşele României şi Bulgariei", a spus edilul şef al Capitalei, citat de mediafax.ro.  Oprescu le-a mulţumit omologilor săi prezenţi la reuniune, amintind că primul forum a avut loc la Regensburg, unde a participat şi Angela Merkel, "care a susţinut şi susţine eforturile pe care cei 14 primari ai oraşelor dunărene le fac pentru a dezvolta oraşele de o parte şi de alta a fluviului".
Primarul oraşului Ulm, Ivo Gonner, a declarat că Dunarea reprezintă noua Europă şi pentru aceasta este nevoie de oraşe şi de regiuni puternice.
"Primarul general ne-a împărtăşit şi nouă planul său de a lega Bucureştiul de Dunăre, astfel încât Bucureştiul să fie conectat cu celelalte 14 oraşe de pe Dunăre. Toate aceste oraşe reprezintă o parte foarte importantă a Europei. Zona Dunării este o macroregiune cu potenţial de dezvoltare pentru viitor. În Europa există doua fluvii cu un rol deosebit de important: Rinul, care a adus laolalta diverse ţări într-o uniune a păcii, după cel de-al Doilea Război Mondial, şi Dunărea – singurul fluviu din Europa care curge de la vest spre est. De-a lungul Dunării îşi dau mâna state mai vechi ale UE şi state mai noi membre ale UE. Aşadar, Dunărea reprezintă noua Europă şi pentru o noua Europă avem nevoie de oraşe şi de regiuni puternice", a spus Ivo Gonner. SURSA: mediafax.ro