Testele care s-au desfăşurat în zonele metropolitane din Bucureşti şi alte 11 oraşe, în luna iulie a acestuia an,  au arătat că rata de succes a apelurilor de voce în reţeaua Cosmote prin tehnologia 3G a fost de 97,85% – cel mai bun scor de pe piaţă, iar calitatea medie a apelurilor a fost notată cu 3,2 puncte (cel mai bun scor), dintr-un maxim posibil de 4,5 puncte. Ceilalţi doi operatori, Orange şi Vodafone au fost notaţi cu 3,07 puncte, respectiv 2,74 puncte pentru calitatea apelurilor prin 3G.

În cazul apelurilor de voce prin tehnologia 2G, rata de succes a apelurilor în reţeaua Cosmote a fost a fost de 98,23%. Punctajul  obţinut a fost de 2,6 puncte din 4,5 posibile. Orange şi Vodafone au înregistrat scoruri de 2,4, respectiv 2,3 puncte pentru calitatea apelurilor 2G.

P3 nu realizează pentru prima oară o analiză a performanţelor reţelelor de telecomunicaţii din România. Auditorul  a fost utilizat anterior de Orange şi Vodafone. Vodafone România a fost ceritificată de auditorul independent p3 communications pentru “cel mai bun serviciu de date pe smartphone” şi “cel mai bun serviciu de date mobile broadband” dintre toate reţelele LTE/UMTS/GSM, în zonele metropolitane din România.

Orange România a fost certificată p3 communications  drept  „reţeaua cu cel mai bun serviciu de descărcare de fişiere” dintre toţi operatorii GSM/UMTS de telefonie mobilă din România.