Din data de 3 aprilie toate radarele vor fi în funcțiune, iar Poliția Rutieră va acțioana pe principalele drumuri din țara noastră. Se încearcă astfel să se mărească siguranța pe șosele înainte de Sărbătorile Pascale.

România se situează pe ultimul loc în statisticile europene privind siguranţa pe şosele, în principal din lipsa infrastructurii. Pe lângă această problemă, mai sunt şi alţi factori care conduc la aceste statistici, precum educaţia în trafic, modul în care conducătorii auto percep să respecte regulile, precum şi lipsa unor sisteme radar eficiente.

Potrivit statisticilor Consiliului European pentru Siguranţa în Transporturi, în România s-au înregistrat în 2017 un număr de aproape 100 de decese la un milion de locuitori din accidente auto, dublu faţă de media UE (50 de decese la un milion de locuitori). Aceste statistici plasează România pe ultimul loc în UE la acest capitol. Pe primele locuri sunt situate Norvegia, cu 20 de decese la un milion de locuitori, Suedia, Marea Britanie şi Cehia, cu aproape 30 de decese la un milion de locuitori în 2017.