Opel KARL este un autovehicul cu cinci uşi, cu o lungime de 3,68 metri şi spaţiu pentru până la cinci persoane  care va costa mai puţin de 10.000 de euro. KARL este propulsat de noul motorul 1.0 ECOTEC de 55 kW/75 CP  cu trei cilindri.

Opel va oferi pe lângă sistemul ESP cu controlul tracţiuni, ABS cu distribuţie electronică a forţei de frânare şi asistentul la pornirea în rampă, care previne deplasarea înapoi a autovehiculului la pornirea în rampă, disponibile standard, KARL poate fi echipat cu o altă dotare de siguranţă, avertizarea privind părăsirea benzii de circulaţie. Cu ajutorul senzorilor camerei frontale, care scanează drumul, aceasta avertizează şoferii atunci când părăsesc neintenţionat banda, prin intermediul unui semnal sonor şi al unei pictograme galbene intermitente.

De asemenea, KARL oferă modul City, care reduce efortul la efectuarea manevrelor de direcţie printr-o apăsare de buton, fiind deja disponibil pe modelele ADAM şi Corsa. De asemenea, asistentul la parcare previne ciocnirile nedorite la parcare emiţând un semnal sonor la apropierea de obstacole când vă deplasaţi în marşarier.