General Motors a înregistrat anul trecut o pierdere de 747 milioane de dolari în Europa. Al 12-lea an consecutiv în care bilanțul a rămas în zona roșie a dus pierderile totale până la impresioannat sumă de 12,4 miliarde de dolari. „GM a declarat repetat că, având o capacitate excedentară anuală de 500.000 de mașini, deținem cu două uzine mai mult decât ne este necesar. Șeful diviziei de producție a vizitat recent toate fabricile noastre și a pus în balanță rezultatele”, a declarat, conform ANE, unul dintre membrii consiliului de supraveghere care a solicitat să rămână anonim. „Știm deja principalele puncte ale noului plan de afaceri care va fi prezentat miercuri și acestea includ închideri de uzine” a menționat oficialul.
O altă sursă a celor de la ANE a declarat că „afacerile din Europa sunt dezastruoase pentru întreaga industrie în acest moment și nu se văd semne de revenire. Când lucrurile stau atât de rău trebuie luate măsuri, iar acestea nu depind de ceea ce vrem noi sau sindicatele. Piața ne obligă. Și nu ne mai permite să pierdem timpul”.
Deocamdată nu au fost făcute declarații oficiale pe această temă și nici nu sunt indicii clare în privința uzinelor vizate, însă fabrica Ellesmere Port din Anglia pare prima sortită pieirii. Asta dacă nu va fi găsit rapid un cimpărător pentru că până și închiderea unei astfel de unități de producție este extrem de costisitoare, sumele necesare putând ajunge și la 500 de milioane de euro
Iar problema de la Opel nu este singulară. Dan Akerson, CEO-ul GM a declarat cu câteva săptămâni în urmă că în Europa sunt 10 uzine care ar trebui închise pentru a rezolva problema supracapacității tuturor producătorilor. Conform ANE, dacă GM decide să facă acest pas, presiunea se va muta asupra grupului PSA Peugeot Citroen.