Operatorul Pietei de Energie Electrica din Romania – OPCOM va lansa astazi, 12 martie, Piata Centralizata pentru Contracte la termen cu livrare Fizica (PCCF). Aceasta dupa ce luni conducerea OPCOM a solicitat Autoritatii Nationale pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), institutia care ii reglementeaza activitatea, sa ofere cadrul legal pe organizarea licitatiilor pentru operatorii de energie pe PCCF.

Evenimentul de astazi reprezinta un pas inainte in organizarea bursei regionale a energiei in Romania, obiectiv sustinut de altfel de Varujan Vosganian, ministrul Economiei, precum si de oficialii Uniunii Europene.

“In prezent, OPCOM este cea mai activa piata de energie din Europa de Est si are potentialul de a deveni o piata regionala de energie in Balcani. Credem ca pentru estul Europei solutia cea mai potirivita ar fi o piata de energie care sa uneasca mai multi operatori, dupa modelul trilateral al pietelor din Belgia, Olanda si Franta”, a declarat pentru Capital, Ferran Tarradellas, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru energie.

 

Sursa: Capital 12 Martie 2007