În prima sesiune din ianuarie au fost lansate 150 oferte de vânzare şi trei de cumpărare, fiind tranzacţionate 1.830 certificate verzi. Preţul de închidere a fost de 130,69 lei/certificat. În februarie, au fost tranzacţionate 10.310 certificate verzi, fiind lansate 124 oferte de vânzare şi trei de cumpărare. Preţul de închidere a fost de 130,69 lei/certificat.

În 2014, pe PCCV au fost tranzacţionate peste 2,675 milioane certificate verzi. Conform datelor publicate pe site-ul OPCOM, în prima lună a anului, preţul de tranzacţionare a fost de 197 lei/certificate, în februarie a coborât la 190 lei/certificat şi în martie la 160 lei/certificat. Începând din aprilie şi până la finele anului, preţul s-a stabilizat la 130,69 lei/certificat, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres. Certificatul Verde (CV) reprezintă o formă de susţinere a energiei electrice produse din surse regenerabile şi atestă o cantitate de 1 MWh de energie electrică produs din surse regenerabile de energie. Sistemul de cote obligatorii reprezintă un mecanism de promovare a producerii de energie electrică din surse regenerabile de energie, prin achiziţia de către furnizori a unui număr de certificate verzi corespunzător cotelor obligatorii de energie electrică produsă din aceste surse, impuse prin lege. Cota obligatorie anuală de certificate verzi pentru 2014 a fost de 10%.

Preţul Certificatelor Verzi variază într-un interval (preţ minim – preţ maxim) stabilit prin Hotărâre de Guvern. Preţul minim este impus pentru protecţia producătorilor, iar preţul maxim pentru protecţia consumatorilor.Pentru perioada 2008 – 2014 valoarea de tranzacţionare a certificatelor verzi se încadrează între un minim de tranzacţionare de 27 euro/certificat şi un maxim de 55 euro/certificat. Valoarea în lei este calculată la valoarea medie a cursului de schimb stabilit de Banca Naţională a României pentru luna decembrie a anului precedent.

Sursele regenerabile eligibile să participe în sistemul de tranzacţionare a Certificatelor Verzi sunt energie hidro utilizată în centrale cu o putere instalată de cel mult 10 MW, energie eoliană, energie solară, energie geotermală şi gazele combustibile asociate, biomasa, biogaz, gaz de fermentare a deşeurilor, gaz de fermentare a nămolurilor din instalaţiile de epurare a apelor uzate.