Proprietarul OMV Petrom a precizat că împreună cu Ionity vor fi construite cu staţii de încărcare pentru vehiculele electrice pe drumurile principale din Austria, Cehia, Ungaria şi Slovenia. Deschiderea primei staţii de încărcare rapidă la o benzinărie OMV este preconizată pentru a doua jumătate a anului 2018. 

"Colaborăm cu industria auto în ceea ce priveşte tehnologia pentru electro-mobilitate. Prin consolidarea ofertei de mobilitate alternativă pusă la dispoziţia clienţilor noştri facem un nou pas spre un viitor energetic sustenabil", a declarat Manfred Leitner, responsabil pentru sectorul downstream în boardul OMV, transmite Agerpres. 

Până în anul 2020, Ionity şi partenerii săi vor să opereze aproximativ 400 de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice. Partenerii cu care Ionity lucrează sunt Circle K pentru Nordul Europe, Tank und Rast pentru Germania şi OMV pentru Austria, Cehia, Ungaria şi Slovenia. 

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).