Modificările la contract au fost semnate miercuri la Viena de vice-preşedintele Gazprom, Alexander Medvedev, şi directorul general de la OMV, Gerhard Roiss. Fără a dezvălui alte detalii, OMV a precizat că modificările convenite pun contractul ”pe noi baze care reflectă modificarea condiţiilor de pe piaţă”.

”Astăzi, Gazprom şi OMV au făcut un pas important pentru asigurarea livrărilor de gaze naturale pe termen lung în Austria. Prin documentul semnat, ambii parteneri au subliniat rolul depozitului de la Baumgarten drept un hub important pentru exporturile de gaze naturale ruseşti”, a declarat directorul general de la OMV, Gerhard Roiss.

OMV este un important partener european al Gazprom iar Austria primeşte gaze naturale din Rusia încă din 1968. OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea 18,99% şi alte 9,36% dintre acţiuni se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). (Sursa: Agerpres)