Potrivit surselor citate de cotidianul Der Standard, acest subiect a fost discutat la forumul economic de la Sankt Petersburg de cancelarul austriac Christian Kern şi preşedintele rus Vladimir Putin.

La acelaşi forum OMV şi Gazprom au semnat, în mod oficial, un memorandum de înţelegere care precizează principiile unei potenţiale cooperări între Gazprom şi OMV în coordonarea activităţilor pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale necesare pentru furnizarea de gaze naturale în Europa Centrală şi de Sud-Est. 

Der Standard susţine că proiectul ar consta într-o prelungire a gazoductului TurkStream, pe care Gazprom intenţionează să îl finalizeze în 2019. La rândul său, o sursă citată de Reuters a precizat că deocamdată este prea devreme să se vorbească despre costurile proiectului sau investiţiile necesare. Însă dacă acest proiect va fi realizat ar creşte importanţa hub-ului de gaze pe care OMV îl are la Baumgarten, Austria, care distribuie anual aproximativ 57 miliarde de metri cubi de gaze naturale. 

Nici OMV şi nici Gazprom nu au dorit să comenteze aceste informaţii. 

În luna decembrie 2014, Rusia a anunţat că renunţă la proiectul gazoductului "South Stream", care urma să permită furnizarea de gaze naturale ruseşti spre Bulgaria, Serbia şi Ungaria, via Marea Neagră, în favoarea proiectului "Turkish Stream", care prevede construcţia unei conducte de gaze din Rusia până în Turcia, via Marea Neagră.

AGERPRES