"În următorii trei ani analizăm şi varianta reducerii reţelei de benzinării, nu doar în România, ci şi în celelalte ţări din regiune, dar nu avem un plan de retragere de pe nicio piaţă. Este un lucru normal, luăm în calcul şi varianta deschiderii unor benzinării noi. Unele investiţii ar putea fi transferate", a afirmat Manfred Leitner.

OMV Petrom are în România o reţea de circa 550 de benzinării.

De asemenea, oficialul OMV a precizat că potenţialul de creştere al pieţei din regiune depinde de menţinerea preţului petrolului.

"Cererea din regiune depinde de preţul petrolului, de cotaţiile internaţionale şi de rata de schimb. Dacă se păstrează preţul barilului de petrol, estimăm o revenire a cererii în 2013. Există potenţial de creştere a cererii, dar în condiţiile în care se păstrează preţul", a adăugat Leitner.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03%, iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.