Compania care va câştiga licitaţia trebuie să asigure servicii privind industria petrolului şi a gazului, servicii de reparare şi întreţinere şi servicii de transport rutier.

Potrivit anunţului, ofertantul trebuie să facă dovada că a înregistrat o medie a cifrei de afaceri globală, aferentă ultimilor trei ani – 2012, 2013 şi 2014 – de cel puţin 132,3 milioane lei.

Totodată, candidatul trebuie să demonstreze că poate avea acces sau 'are disponibile resurse reale', negrevate de datorii, linii de credit confirmate de bănci ori alte mijloace financiare suficiente pentru a realiza un cash-flow în valoare de cel puţin 4,47 milioane lei.

'Pentru autoritatea contractantă şi pentru scopul prezentei proceduri, expresia 'demonstrarea accesului la resurse financiare' se referă la solicitarea de confirmare a abilităţii candidatului de a avea acces la resurse financiare negrevate de datorii, sau la linii de credit confirmate de bănci/instituţii financiare sau orice alte mijloace financiare în cuantumul sumei menţionate mai sus', se precizează în anunţ.

Contractul va fi atribuit prin negociere, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 13 octombrie 2015, ora 13,00.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

SURSA: Agerpres