Potrivit acestuia, proiectul se derulează până în 2016.

'Continuarea investiţiilor pe segmentul de Upstream este esenţială în asigurarea producţiei de ţiţei şi gaze pentru România, în condiţiile în care operăm un portofoliu de zăcăminte cu o rată medie a declinului natural de circa 10% anual. În 2015 însă, investiţiile vor reflecta condiţiile deteriorate de piaţă şi mediul volatil. În ceea ce priveşte proiectele de redezvoltare de zăcăminte, acestea vor fi prioritizate, iar unele dintre ele reproiectate', a spus Selischi.

Independenţa este un zăcământ matur de ţiţei a cărui producţie a început în 1959. Acesta este unul dintre cele mai importante zăcăminte din portofoliul OMV Petrom, asigurând în 2014 circa 7% din producţia de ţiţei a OMV Petrom în România. Redezvoltarea acestui zăcământ are ca scop creşterea producţiei de ţiţei din zăcământul Independenţa prin forajul în zone nedezvoltate anterior. Proiectul constă în forajul a 13 sonde orizontale, instalarea şi modernizarea unor instalaţii de colectare şi măsurare precum şi construirea unei conducte de legătură între acestea. Patru dintre cele 13 sonde au fost deja forate. Proiectul a intrat în faza de execuţie încă din 2014, în prealabil fiind executate o serie de studii specifice. Investiţiile efectuate în perioada 2012-2014 s-au ridicat la circa zece milioane euro.

'Prin această investiţie, ne dorim să prelungim durata exploatării zăcământului Independenţa. Astfel, vom rămâne în continuare unul dintre cei mai importanţi investitori din judeţ şi un partener de încredere al autorităţilor şi comunităţilor locale', a mai spus Gabriel Selischi.

La finalul anului 2014, OMV Petrom avea în portofoliul său 12 proiecte de redezvoltare zăcăminte în faza de dezvoltare, acoperind zăcăminte de ţiţei şi gaze atât onshore cât şi offshore. Rezervele suplimentare recuperabile aferente celor 12 proiecte se ridică la aproximativ 130 milioane barili echivalent petrol.

Operaţiunile OMV Petrom în judeţul Galaţi includ atât activităţi de explorare şi producţie, cât şi vânzare de carburanţi, prin intermediul a şapte benzinării. Prin operaţiunile pe care le desfăşoară în judeţul Galaţi, OMV Petrom este unul dintre cei mai importanţi investitori locali, cu circa 80 milioane euro investiţi în ultimii zece ani, un angajator local important, cu circa 250 locuri de muncă şi contribuabil semnificativ la bugetele comunităţilor în care desfăşoară activităţi – Schela, Independenţa, Slobozia Conachi, Munteni, Ţepu, Umbrăreşti. În perioada 2007-2014, compania a investit peste 500.000 de euro în proiecte de educaţie, sănătate, mediu şi pentru dezvoltarea comunităţilor din judeţul Galaţi.

AGERPRES