Centrala extinsă de butadienă din rafinăria Schwechat (Austria) a demarat activitatea operațională pe 2 mai 2014, parte a strategiei OMV de Rafinare și Marketing. În paralel cu extinderea centralei de butadienă din Schwechat, are loc construcția unei noi centrale de butadienă la rafinăria OMV din Burghausen (Germania), activitatea opreațională a acesteia fiind planificată pentru cel de-al doilea trimestru din 2015. Butadiena este un ingredient de bază în industria chimică, fiind folosit cu precădere în sectorul auto și în producția anvelopelor.

Operațiunile obișnuite au început pe 2 mai 2014. Astfel, rafinăria și-a sporit capacitatea de butadienă cu 30% și poate produce, în prezent, 60.000 de tone de butadienă pe an.

Centrala extinsă poate funcționa în continuare cu același număr de angajați. Până la 90 de persoane au fost angajate în perioada premergătoare celor șase luni în care rafinăria nu a desfășurat activități, iar până la 300 de persoane au lucrat în rafinărie în perioada modernizării.