Anunțul venea la puțin timp după o informație potrivit căreia fondul de investiții al lui Soros dispune de aproximativ 25 de miliarde de dolari, din care trei sferturi ar fi ținuți CASH.

Acum, Bloomberg a anunțat că Geroge Soros l-a ales pe cel care va gestiona cei 25 de miliarde de dolari ai fondului.

Scott Bessent, un protejat al miliardarului, este cel care a gestionat timp de 8 ani investițiile europene ale lui Soros, iar acum se întoarce pe funcția de Chief Investment Officer pentru a supraveghea și gestiona 25 de miliarde de dolari care aparțin miliardarului, familiei sale și fundațiilor acesteia.

Bessent va avea drept sarcini alocarea de fonduri pentru investițiile mari, alegerea și supervizarea administratorilor externi, managementului riscului, implementarea și gestionarea tacticilor de investiții. Ca o informație "picantă" despre personalitatea lui Bessent, media americane spun despre acesta că ar fi homosexual.

Omul care va gestiona banii lui Soros este absolvent al Yale University și a lucrat pentru Soros din 1991 până în 2000, performanțele sale de management cuantificându-se în randamente anualizate de 26,5%.

Fondul Quantum Endowment a luat naștere în iulie 2000, când Soros a unit fondul Quantum cu fondul Quantum Emerging Growth, în urma plecării lui Stanley Druckenmiller şi a lui Nicholas Roditi.
După 40 de ani de carieră strălucitoare în lumea marii finanţe mondiale, miliardarul George Soros a anunţat un prim pas spre retragere. Într-o scrisoare adresată investitorilor privaţi din fondul său de investiţii, Soros Fund Management, el i-a anunţat pe aceştia că până la sfârşitul anului le va înapoia investiţiile, de circa un miliard de dolari.
Motivaţia gestului lui Soros o reprezintă noua legislaţie americană, ce obligă fondurile de investiţii mai mari de 150 mil. dolari să dea publicităţii date despre investitori, angajaţi şi activele pe care le administrează, conform scrisorii trimise către investitori. Adevăratul motiv pentru care Soros s-a retras din afaceri: Nu mai poți face bani din nimic Soros are 20 de miliarde de dolari cash Inevitabilul s-a produs: Soroş se retrage din afaceri Bancherii se pregătesc de dezastru: Adevăratul motiv pentru care Soros îşi ţine banii cash