"Întrucât sumele solicitate panain acest moment de către beneficiarii poliţei RCA sau de reprezentanţii lor, depăşesc limita stabilită de lege, OMNIASIG VIG face toate demersurile pentru soluţionarea cât mai rapidă a cererilor de despăgubire", se arată într-un comunicat al companiei. Conform legislaţiei în vigoare, poliţa RCA acoperă daunele materiale în limita a 1 milion euro per eveniment şi vătămările corporale şi decesul (iclusiv daunele morale) în limita a 5 milioane euro per eveniment.

Procurorii Parchetului ICCJ au stabilit, în cazul accidentului, că vină aparţine şoferului, care a condus cu 80 km/h, o viteză mult mai mare decât cea permisă pe acel sector de drum. Prin urmare, compania face toate demersurile necesare pentru soluţionarea daunelor.Autocarul era asigurat de către OMNIASIG printr-o poliţa de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi o poliţa de asigurare facultativă Casco. Până în prezent, asigurătorul a primit 40 avizări de dauna în baza poliţei RCA pentru riscurile de vătămări corporale şi deces (aferente pasagerilor autocarului şi unui cetăţean din Muntenegru), o avizare pentru daunele provocate amenajărilor stradale din Muntenegru şi 38 avizări de dauna în baza poliţei Casco, pentru riscurile de accidente persoane şi deteriorarea bagajelor. "OMNIASIG VIG este pe deplin pregătită să efectueze cu promptitudine plata despăgubirilor cuvenite. Menţionăm că poliţele RCA emise de OMNIASIG VIG sunt protejate prin contracte de reasigurare încheiate cu reasigurători de prestigiu de pe piaţă internaţională, cu rating superior acordat de agenţiile internaţionale specializate, ceea ce conferă o siguranţă deplină asiguraţilor companiei noastre", explică reprezentanţii companiei într-un comunicat.

 De asemenea, asigurătorul a anunţat că procesul de plata a despăgubirilor în baza poliţei Casco se află deja în desfăşurare, pentru riscul de accidente persoane şi deteriorarea bagajelor, în timp ce plata despăgubirii autocarului avariat în accident este în curs de soluţionare. Poliţa Casco prevedea o suma asigurată de 1.000 euro per persoană în caz de deces şi încă 500 per persoană pentru bagajele transportate.Accidentul s-a produs pe 23 iunie 2013, în Muntenegru, în urmă acestuia murind 19 persoane şi alte 29 au fost rănite.

Te-ar putea interesa și: