Ministerul Sănătății anunță alte două infectări cu varianta Omicron în România. Este vorba despre o femeie și un bărbat, cu istoric de călătorie în Nigeria. Potrivit sursei citate, ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, iar în momentul de față se află la domiciliu.

În ceea ce privește starea de sănătate a acestora, Ministerul anunță că cei doi sut într-o stare bună.

„Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 20.12.2021, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 65 ani și un bărbat de 67 de ani. Ambele persoane sunt din județul Brașov și au istoric de călătorie în Nigeria.

Cei doi sunt vaccinați cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună”, anunță sursa citată.

De menționat este faptul că, până la momentul actual, pe teritoriul României au fost confirmate 15 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Șeful DSU și-a exprimat ieri îngrijorarea cu privire la modul în care se răspândește varianta Omicron, adăugând că cea mai importantă măsură pe care trebuie să o ia autoritățile o reprezintă testarea, apoi carantinarea celor care vin din zone de risc.

„Măsura cea mai importantă va fi continuarea testării, pe cât posibil, sai carantinarea celor care vin din zone de risc. Rămâne măsura vaccinării. Dacă oamenii s-ar convinge, avem capacitate mare. Nu există lipsă de vaccin, În 10 zile putem vaccina un milion de oameni. Și acum nu este târziu să meargă la vaccinare. Varianta Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă”, a spus Arafat.

Evoluția pandemiei de COVID în România

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus la nivel național, potrivit datelor publicate luni de Grupul de Comunicare Strategică, situația infectărilor este într-o pantă descendentă. Același lucru este valabil și în cazul decesurilor.

Mai exact, datele oficiale arată că până la data de 20 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.798.629 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.738 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  Totodată, 1.726.051 de pacienți au fost declarați vindecați.  

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 424 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 9 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Referitor la situația deceselor, până astăzi, 58.232 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Totodată, în intervalul 19.12.2021 (10:00) – 20.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 36 de decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință, (19 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Ialomița, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.