Un adevărat scandal a izbucnit în judetul Dolj, după ce circa 17.000 de pensionari au primit pensiile diminuate cu 200 de lei.

„A fost o eroare informatică izolată şi unică. Ne-am cerut scuze clienţilor noştri pentru acest incident. De altfel, s-au luat măsurile de remediere a acestei erori încă de aseară (miercuri seara – n.red.). S-a reglat situaţia în conturile clienţilor. Am luat toate măsurile pentru a nu se mai repeta situaţia”, a precizat Dorina Diaconu, directoarea sucursalei doljene a CEC Bank.

După ce a aflat de această întâmplare, Nicolae Giugea, deputat PNL de Dolj, a acuzat-o pe Lia Olguţa Vasilescu că ar fi în spatele tăierilor de pensii: „pesediștii din structurile din teritoriu au ordin să boicoteze prin orice mijloace activitatea guvernului”, a spus liberalul, potrivit Gazeta de Sud.

„La ordinul Olguței în Dolj s-au tăiat pensiile. PSD ul lasă în urmă mine îngropate. De la instalarea guvernului Orban, Olguța tot spune că liberalii vor să taie pensiile. Ieri CEC s-a conformat acestui ordin venit de la Olguța și aproape 17.000 de oameni din Dolj au primit pensiile diminuate cu 200 de lei. Când scandalul a devenit prea mare au invocat o eroare de calcul. În realitate pesediștii din structurile din teritoriu au ordin să boicoteze prin orice mijloace activitatea guvernului”, a scris Nicolae Giugea pe pagina sa de Facebook.

„PSD s-a folosit de o eroare a celor de la CEC pentru a le spune oamenilor că PNL le-a tăiat pensiile. CEC Dolj ar fi trebuit să dea un SMS celor 17.000 de oameni care încasează pensiile pe carduri în care să-şi ceară scuze pentru eroare şi să explice ce s-a întâmplat. Au folosit un fişier mai vechi, cu valoarea pensiilor pe august, nemărite. S-a creat o isterie în tot judeţul, că PNL a tăiat pensiile. Subliniem, încă o dată, că PNL nu va tăia pensiile, ci le va mări”, a ieşit la atac şi şeful PNL Dolj, Ştefan Stoica, în cadrul unei conferinţe de presă.

Evident, răspunsul Liei Olguţa Vasilescu la aceste acuzaţii nu a întârziat să apară.

„Câți nebuni produc la hectar cei de la PNL? Ora şi nebunul! V-ați incurcat la guvernare și acum căutați vinovați? Căutați-vă proştii din bătătură! Așa cevaaaaa…”, a scris Vasilescu pe pagina sa de Facebook.