Lia Olguța Vasilescu, care deține funcția de purtător de cuvânt al PSD, a comentat situația în care se află în acest moment Tudorel Toader. Miercuri se va da votul pe moţiunea simplă a Opoziției împotriva lui Tudorel Toader, votul inițial fiind amânat, după ce PSD a decis să nu asigure cvorumul de şedinţă.

Olguţa Vasilescu, a susținut că deputaţii social-democraţi vor vota împotriva moţiunii simple pe Justiţie. Ea a spus clar și răspicat că dacă PSD are ceva de reglat cu Tudorel Toader, o va face în interiorul partidului. „Vom vota clar împotriva acestei moţiuni”, a spus Vasilescu, potrivit Agerpres. Olguța Vasilescu a vorbit și despre nemulţumirile din PSD la adresa ministrului Tudorel Toader. „Acestea le reglăm noi între noi şi dacă avem ceva de reglat cu domnul ministru, o vom face noi, ca partid, nu printr-o moţiune depusă de Opoziţie”.

Camera Deputatilor votează miercuri moțiunile simple la adresa ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici și ministrului Justiției Tudorel Toader. De altfel, liderul grupului deputatilor PSD, Alfred Simonis, a anunțat deja că cei de la PSD vor vota împotriva celor două moțiuni.”Vom avea un vot obișnuit în ziua de miercuri, plen cu dezbatere pe proiectele înscrise pe ordinea de zi și votul final începând cu ora 12:00″, a spus Alfred Simonis.

În ceea ce îl privește pe Tudorel Toader, acesta a scăpat de vot după ce, în urmă cu două săptămâni, PSD nu a asigurat cvorumul de ședință iar lucrările au fost suspendate. Cu toate acestea, PSD a lansat o serie de critici asupra ministrului Justiției, reprosându-i că nu a adoptat o ordonanță de urgență în privința Codului Penal și Codului de Procedură Penală, așa cum se stabilise, inițial, în partid.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor este intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia națională”. Lui Teodorovici, Opoziția i-a reproșat OUG 114/2018 care are efecte dezastruoase asupra băncilor.

UPDATE: Moțiunea depusă împotriva lui Tudore Toader a picat.