În cadrul ședinței interne a PSD și după finalizarea întâlnirii cu președintele Klaus Iohannis, Lia Olguța Vasilescu s-a arătat extrem de încântată de atitudinea pe care social democrații au avut-o la negcoieri.

Mai exact, aceasta i-ar fi spus lui Marce Ciolacu ”Bravo, Marcele, le-ai luat și banii din pieptul mortului”. Totodată, pe lângă remarca fostului ministru al Muncii, numai cuvinte de laudă în ședința PSD, pentru modul în care liderii partidului au negociat cu cei din PNL și UDMR.

”Bravo, Marcele, le-ai luat și banii din pieptul mortului”, i-ar fi spus Lia Olguța Vasilescu lui Marcel Ciolacu.

De menționat este faptul că PSD urmează să discute în continuare detalii privind titularii ministerelor pe care le-au obținut social-democrații. Astfel, la ora 14:00 va avea loc o întâlnire neoficială între liderii PSD, o ședință restrânsă, pentru a stabili cine va merge la fiecare minister. totodată, la ora 17.00 este programată o altă ședință a Biroului Politic Național în care se va decide să se valideze aceste nume.

Cum și-a împărțit PSD ministerele

Potrivit ultimelor informații, Ministerele au fost deja împărțite. Astfel, funcția de vicepremier și ministru al Transporturilor ar urma să îi revină lui Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD. Totodată, liderul PSD Marcel Ciolacu ar urma să fie validat pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În ceea ce privește Ministerul Finanțelor, cel care era dorit atât de PNL cât și de PSD, acesta ar urma să îi revină lui Adrian Câciu, potrivit surselor.

Discuții mai sunt însă la Ministerul Apărării, unde în acest moment se vorbește despre numele lui Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național. Sursele politice au declarat pentru Antena 3 însă că Vasile Dîncu ar putea să nu primească avizul de securitate, pentru a fi membru în Consiliul Suprem de Apărare, pentru că ministrul Apărării este reprezentant acolo.

Ministerul pentru Tineret și Familie ar urma să fie preluat de Gabriela Firea, în timp ce Ministerul Agriculturii ar urma să fie dar unui apropiat al lui Paul Stănescu, Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt.

Totodată, surse politice au mai declarat că Florin Cîţu ar fi venit cu o propunere-surpriză la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. Mai exact, acesta l-a impus pe Dan Vîlceanu pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene. Florin Roman ar fi numit și el la Digitalizare.