Actualul Purtător de Cuvânt al PSD susține că Germania face exact același lucru ca România, doar că niciun neamț nu spune că guvernul vrea să prăduiască economia, ci că își apără interesul național și asta pentru că în țara lui Merkel nu există #, aluzie la mișcarea #rezist și nici „politicieni mici”.

„Ia te uită cum Germania face ce face și România! Și nu mai spune nimeni că “guvernul de hoți” german vrea să “prăduiască” economia, ci că își apară interesul național! Da, dar ei nu au # și politicieni mici,” susține Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Declarațiile Purtătorului de Cuvânt al PSD vin în contextul în care ministrul economiei din Germania, Peter Altmaier, a propus în luna februarie crearea unui fond de investiții național, ca parte a unei strategii defensive care să protejeze economia Germaniei de preluări ostile.

„În trecut, Germania era prea reticentă în a-şi defini interesele naţionale. Acest lucru a început să se schimbe. Constatăm că nu mai putem să închidem ochii şi să lăsăm totul să fie decis de jocul liber al forţelor pieţei. Iar acest fapt presupune mai multă protecţie din partea statului,” a declarat un oficial german, sub protecția anonimatului.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că statul va începe să se joace de-a antreprenorul. Un Purtător de Cuvânt al ministerului Economiei a declarat că investițiile din respectivul fond se vor limita la „cazuri foarte excepționale,” iar participațiile vor fi achiziționate doar pentru o perioadă limitată.