Chiar dacă a rămas fără vreo funcție oficială în Executiv, Olguța Vasilescu rămâne unul dintre cei mai importanți comunicatori ai partidului.

Astfel, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Muncii iese la atac împotriva celor care acuză Executivul PSD de lipsa performanței, arătând care sunt două dintre cele mai importante realizări ale Guverului.

În primul rând, Olguța Vasilescu distribuie în online o imagine în care se arată evoluția salariului minim brut, din 2008 și până în prezent. Astfel, dacă în urmă cu 11 ani, salariul minim brut era de doar 540 lei, în 2019, acesta a ajuns la 2.080 lei, 2.350 lei pentru cei cu studii superioare, respectiv 3000 lei pentru angajații din construcții:

O altă imagine pe care Olguța Vasilescu alege să o promoveze pe contul său de Facebook scoate în evidență faptul că sub guvernarea social-democraților, șomajul a ajuns la cel mai scăzut nivel din 1990 și până în prezent.  

 

Perioada de incertitudine vizavi de locul său în guvern nu pare să se mai prelungească mult pentru Olguța Vasilescu. Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că va formula ”într-un timp rezonabil” un răspuns la cererile formulate de prim-ministrul Dăncilă.