Scandal total pe scena politică autohtonă. Bătălia pentru putere a intrat în faza pe amenințări. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a dezlănțuit pur și simplu. Aceasta a lansat un mesaj ferm în privința salariilor și a pensiilor.

Mai mult, fostul ministru e convins că revenirea dreptei la guvernare ar însemna un eșec total. „Ati uitat cum au guvernat? Taiere de pensii, salarii, ajutor de somaj, indemnizatii pentru handicap, marirea tva la 24 la suta, spitale si scoli inchise, au dus inflatia la 8 la suta… Plus un imprumut de 20 miliarde euro drept ” centura de siguranta”, pe care il platim si acum! Asa au guvernat ei!”, a tunat Olguța Vasilescu pe o rețea de socializare.

Și asta nu e tot. Fostul ministru a vorbit și despre propriile realizări din mandatul de la ministerul Muncii. “Noi, „incompetentii”, „analfabetii de la guvernare”, „ciuma rosie”, am marit pensii, salarii, indemnizatii de handicap sau de veterani, am crescut bugetul tarii, am dat inapoi bugetarilor tot ce au luat ei, le platim si acum datoriile si am reusit sa scadem datoria publica de la 37 la 35 la suta. Vreti sa se intoarca? Nu e greu…”, a scris pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.

În perioada de recesiune economică, guvernul de dreapta condus de Emil Boc a dispus mai multe tăieri de venituri ale salariaților din sistemul bugetar și a decis înghețarea posturilor, dar nu a tăiat pensile.