Potrivit acesteia, este vorba despre Programul guvernamental „gROwth-investim în copii, investim în viitor”, care se va derula până la 31 decembrie 2020.

„➢ Guvernul a aprobat astăzi, prin hotărâre, schema de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de grădinițe cu profil sportiv.

➢ Este vorba despre Programul guvernamental „gROwth – investim în copii, investim în viitor”, care beneficiază de o schemă de ajutor de minimis și care se va derula până la 31 decembrie 2020, cu o alocare multianuală de 2,35 miliarde lei (500 de milioane de euro).

➢ Vor avea acces la finanțare persoane juridice de drept privat, inclusiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii, fundaţii, federaţii și cluburi sportive.

➢ Sprijinul va consta atât în acordarea unui ajutor de minimis de până la 500.000 euro din cheltuielile eligibile, cât și în garantarea creditelor de către stat în procent de maximum 50%.

➢ Este un proiect complex, cu beneficii economice, dar și sociale, pentru că vom crea condiții astfel încât să încurajăm accesul copiilor în grădinițe concomitent cu practicarea sportului.

➢ Beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat trebuie să mențină cel puțin 10 ani activitatea în aceste grădinițe, de la data obținerii autorizației de funcționare.

➢ Evaluarea şi selectarea proiectelor va fi efectuată de către o comisie formată din personalităţi marcante ale sportului românesc şi din domeniul educaţiei. ”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.