El a precizat că acestă Ordonanţă de Urgenţă va completa Legea 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului, iar la acest act normativ lucrează "colegi din parlament şi din guvern".

Florin Iordache a vorbit şi despre termenele pe care preşedintele le va avea pentru a accepta propunerile premierului: 3-5 pentru revocare şi 5-6 zile pentru numirea unur miniştri.

"Bătaia de joc trebuie să înceteze. Iohannis îşi bate joc de guvern şi dorim să oprim această bătaie de joc. Vrem ca preşedintele să aibă un termen în ceea ce priveşte revocarea, demisia şi numirea miniştrilor. Vrem ca în acestă ordonanţă să precizăm un termen de 3-5 zile în care preşedintele să fie obligat să semneze decretul de revocare şi cererea de demisie. Și, după ce consulta mapa profesională, să aibă un termen rezonabil de 5-6 zile în care să accepte propunerea de numire a ministrului", a declarat Florin Iordache.

Întrebat când va fi adoptată această ordonanţă, Iordache a răspuns: "Dacă în această săptămână nu se poate da, să fie săptămana viitoare".

Anunţul privind intenţia de adoptare a unei astfel de ordonanţe a fost făcut duminică seară de Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea declara anterior, duminică, după şedinţa CEx-ului PSD, că partidul mai aşteaptă "puţin" în ceea ce priveşte amânarea numirii de către preşedintele Iohannis a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, afirmând că şeful statului ar trebui să spună totodată şi de ce refuză numirile de ambasadori.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Preşedintele Iohannis îi transmisese anterior premierului o scrisoare în care explica de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă. Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.

În acest context, secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a anunţat că va sesiza la CCR această situaţie, scrie Hotnews.ro.