Fostul ministru PSD al Muncii Lia Olguţa Vasilescu revine cu o nouă postare critică pe subiectul ei preferat: pensiile. De data aceasta, ţinta criticilor este Theodor Stolojan, despre care social-democrata spune că „se dă profesionist pe la tv” şi „bate câmpii” despre Legea pensiilor, însă nici măcar nu ar fi citit-o.

Olguţa îi explică fostului europarlamentar şi prim-ministru al României că recalcularea pensiilor trebuia începută de la 1 ianuarie anul acesta şi nu de la 1 ianuarie 2021, cum susţine el. Iar asta ar fi o dovadă că PNL nu are „de gând să aplice vreodată aceasta lege”, crede Lia Olguţa Vasilescu.

„Vorbeşti de doi ani despre Legea pensiilor şi acum realizez că nici nu ai citit-o măcar”

„Inainte sa bata campii despre Legea pensiilor, Stolojan ar trebui sa o citeasca! Prea se da profesionist pe la tv si e habarnist total! Spune el ca la 1 ianuarie 2021 se vor recalcula pensiile pe noua formula si ca majorarea cu 40 la suta nu ar face decat sa incurce.

Draga Stolo,

1. Recalcularea trebuia sa inceapa de la 1 ianuarie 2020 si sa aiba o durata de 2 ani pana se pot finaliza cele 5 milioane de dosare. Nu au inceput-o prietenii tai de la PNL, desi au trecut 5 luni din an, ceea ce ne da noua certitudinea ca nici nu au de gand sa aplice vreodata aceasta lege.

2. Punctul de pensie se majoreaza etapizat. Anul acesta creste pana la 1775 lei, iar in toamna anului viitor va fi 1875 lei.

3. Noua formula de calcul va fi aplicata in 2022 si va mai aduce o crestere de aproximativ 30 la suta, prin corectarea inechitatilor din sistem.

4. Vorbesti de doi ani despre Legea pensiilor si acum realizez ca nici nu ai citit-o macar… Pana acum nu am avut nervi sa te ascult!”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina ei de Facebook.