Robert Tudorache reprezintă ministerul Energiei și conduce delegația României formată din reprezentanți ai unor importante companii energetice la lucrările Comisiei Mixte româno-kazahe de colaborare economică și tehnico-științifică, ale Forumul de Afaceri Kazahstan–România de la Astana, ale Conferinței și Expoziției Internaționale de petrol și gaze KIOGE 2018 si ale Forumului de Afaceri pe sectorul de petrol și gaze de la Almaty. Evenimentul, extrem de important în perspectiva relațiilor economice dintre țara noastră și Kazahstan, unul din cei mai importanți jucători de pe piața energetică din Asia Centrală, este organizat în perioada 24-28 septembrie, notează portalul proarges.ro.

Participarea la aceste evenimente a prilejuit organizarea unor întâlniri bilaterale ale delegației române cu Kanat Bozumbayev, ministrul Energiei din Republica Kazahstan, Magzum Mirzagaliyev, ministrul adjunct al Energiei, Roman Vasilenko, ministrul adjunct al Afacerilor Externe, cu Jenis Kasymbek, ministrul Investițiilor și dezvoltării, cu Nuraly Bukeyhanov, vice-președintele Consiliului Camerei Naționale a Antreprenorilor din Kazahstan, cu Alen Tulikubayev, directorul Camerei Antreprenorilor din Astana, precum și cu Bagdat Telebay, directorul Camerei Antreprenorilor din Almaty.

Compania națională de petrol și gaze a statului Kazahstan. KazMunayGas deține, în România, compania Rompetrol, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil locală și sud-est europeană.


Te-ar putea interesa și: