„Este în interesul nostru comun să arătăm că modelul democratic și deschis este cel mai puternic pentru a aborda provocările actuale”, a spus Michel.

Referindu-se la evoluțiile geopolitice majore, el a spus că UE are o miză importantă în libertatea, deschiderea și stabilitatea Indo-Pacificului și va avea o abordare strategică pentru regiune.

„În multe privințe, calea viitoarei Ordini Mondiale va fi stabilită în regiunea indo-Pacificică. Aceasta a devenit un centru de greutate economic și politic global, iar UE este strâns legată de aceasta, prin comerț, investiții și mobilitate”, a spus oficialul european la conferința virtuală Raisina 2021, potrivit ndtv.com.

”Este în interesul reciproc să maximizăm potențialul neexploatat al comerțului și investițiilor dintre cele două economii majore ale noastre. Concret, propunem să ne concentrăm pe patru componente de cooperare: COVID-19, schimbări climatice, cooperare economică și securitate”, consideră președintele Consiliului European.

“În ceea ce privește Iranul, UE a jucat un rol cheie și rămânem un un puternic apărător al JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action)”, a spus Michel.