”Voluntar sau nu, este cu adevărat un embargou economic. Fie că ne place sau nu, este realitatea de pe teren”, a declarat ministrul la Washington în cadrul reuniunilor de toamnă ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale. Potrivit lui, epidemia ce s-a soldat cu peste 4.000 de morţi în Africa de Vest afectează mai multe sectoare economice (construcţii, mine…) şi transportul aerian care va 'stagna' şi va 'strangula' întreaga subregiune, a afirmat responsabilul. 'Toată lumea fuge de Ebola', a rezumat el, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres.

Conform Băncii Mondiale, epidemia ar putea costa până la 32 de miliarde de dolari Africa de Vest până la finele lui 2015. 'Veniturile au scăzut dramatic, iar (…) cheltuielile continuă să crească din cauză că în bugetul nostru nu era prevăzut şi un eventual răspuns pentru Ebola', a declarat Marah, a cărui ţară este, alături de Guineea şi Liberia, cea mai grav afectată de maladie.

Încercând să-şi revină după mai mulţi ani de război civil, până acum Sierra Leone spera la o creştere economică de 11,3% în acest an, dar a fost nevoită să îşi revizuiască serios aşteptările în jos, a conchis ministrul.