Nici nu s-a terminat vara, că agențiile de turism au început deja să lanseze oferte pentru petrecerea Revelionului. Iar în unele cazuri, reducerile ajung până la 50%. Tour-operatorii spun că nu au așteptări prea mari, mai ales că turiștii români sunt încă preocupați de vacanța pe litoral, care va continua să se vândă, probabil, până la 20 septembrie. Dar nici „neîncrezători“ nu sunt: cei care și-au strâns bani pentru o vacanță exotică pe timp de iarnă cu siguranță vor face economii dacă își vor cumpăra pachetul în această perioadă. Cel puțin pe asta mizează ei.

Prestige Tours, care face parte din Happy Tour Group, tocmai a lansat pachete de vacanță către Maldive și Sri Lanka, disponibile pentru Revelion, cu plecare din București. Zborurile sunt directe, operate în colaborare cu operatorul aerian Fly Dubai. Potrivit reprezentanților companiei, pachetele pentru Maldive pornesc de la 3.718 euro, iar perioada de călătorie este 26 decembrie 2014 – 2 ianuarie 2015. Până la sfârșitul lunii august, sejururile pot fi achiziționate prin early booking, cu o reducere de 5%.

De aceeași reducere pot beneficia și turiștii care aleg Sri Lanka, unde tarifele pornesc de la 1.969 euro pentru perioada 29 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015. „Sri Lanka a intrat deja în agenda de călătorie a românilor, în tot timpul anului“, spune Elena Anghel, director executiv Prestige Tours.

O altă destinație exotică, foarte populară în rândul românilor, este Dubai, un pachet complet de șapte nopți  având prețuri de la 812 euro. Potrivit Elenei Anghel, cei care se hotărăsc din timp și rezervă Revelionul în Dubai beneficiază de reduceri de până la 30%, pentru rezervări de tip early booking.

Pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă de anul trecut, în străinătate au călătorit peste 10.000 de români, în creștere cu aproximativ 30% față de anul anterior. Aceștia au cheltuit, în afara țării, numai pentru servicii turistice, aproximativ 5,3 milioane euro, în creștere cu 70%, potrivit studiilor Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Iar cele mai solicitate destinații externe au fost Austria, Bulgaria, Grecia, Turcia.

Prețuri tăiate la jumătate

Reduceri mai mari sunt aplicate, în această perioadă, pentru destinațiile interne. „Până la 15 septembrie, agențiile specializate pe turism intern vor avea reduceri între 30 și 50%, iar tarifele sunt accesibile celor cu un venit mediu“, spune Traian Bădulescu, consultant turism. Touroperatorul Bibi Touring a lansat cea de-a doua ediţie a programului de Înscrieri ultra-timpurii pentru sezonul de iarnă în România. Un pachet de trei nopți la un hotel de trei stele la Bușteni, cu demipensiune, cină festivă de Revelion, poate fi cumpărat acum la un preț de 829 lei, adică jumătate din prețul inițial. De asemenea, o vacanță de patru nopţi la Predeal, cazare la trei stele, cu mic dejun, cină, masă festivă,  spectacol şi muzică live în seara de Revelion, invitaţi surpriză și multe altele costă 170 euro în loc de 340. „Sunt convins că acest concept de de înscrieri ultratimpurii pentru sezonul de iarnă va ajunge la maturitate în câţiva ani. Cele mai solicitate destinații sunt, la ora actuală, staţiunile montane de pe Valea Prahovei, alături de Predeal şi Poiana Braşov“, spune Adrian Voican, directorul general al Bibi Touring.

Potrivit FPTR, anul trecut, 25.000 de persoane au optat să-și petreacă vacanța de iarnă la munte, iar 30.000 de persoane au plătit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orașe.

Sunt convins că acest concept de înscrieri ultratimpurii pentru sezonul de iarnă va ajunge la maturitate în câţiva ani.
Adrian Voican, directorul general al Bibi Touring.