Țiriac a povestit pentru Eurosport cum i s-a pus practic pe masă clubul de fotbal Bayern Munchen. În anul 1985 acesta a refuzat oferta lui Beckenbauer de a intra în fotbal.

„Eu am avut decența și moralitatea, când mi s-a oferit acum 30-35-45 de ani Bayern Munich pe masă, să spun Beckenbauer. Altcineva e foarte bun pentru asta, eu pot să vă spun cum să faceți lojele și cum să câștigați mai mulți bani, dar nu intru în fotbal”, a declarat Ion Țiriac pentru Eurosport.

Clubul Bayern Munchen este estimat de publicația de specialitate Transfermarkt cu o cotă de piață de 882,65 de milioane de euro și este cel mai titrat club din Germania. Clubul bavarez a luat ființă în urmă cu 119 ani, la 27 februarie 1900.

Miliardarul Ion Țiriac a fost depășit în „Top 300 – Cei mai bogați români” al revistei Capital, de către Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman). În timp ce Țiriac ocupă poziția a doua în top cu o avere estimată la 1,9-2 miliarde de euro, frații Pavăl au urcat pe prima poziție cu o avere estimată la 2-2,1 miliarde de euro.